Hastanede Manevi Bakım Uygulamaları (Gebelere ve Ebelere Yönelik) kitabını indir [PDF ve ePUB]

Hastanede Manevi Bakım Uygulamaları (Gebelere ve Ebelere Yönelik) yayını türkçedir. Hastanede Manevi Bakım Uygulamaları (Gebelere ve Ebelere Yönelik) kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.

KİTAP AÇIKLAMASI

Kadının gebelik sürecinin, kişisel, tıbbi, sosyal ve kültürel yönleri vardır. Biz bu çalışmada din psikolojisi bakış açısıyla tıbbın içinde kadına manevi açıdan bakım vermeyi ve güçlendirmeyi amaçladık. Tıp meslekleri zincirinde yer alan sağlık personeli ile ve gebe okulu çalışanları ile de temas kurarak, değerler eğitim proğramımızı geliştirdik ve uyguladık. Bu yönleri ile çalışmamızda hedefimiz, aynı hedef kitleye yönelik olarak ardımızdan gelecek olanlara da doğru bir yön verme ve çıkış noktası oluşturmaktır.
Çalışmada nicel ve nitel olarak iki farklı metod kullandık. Nicel aşamada, polikliniğe başvuran gebelerden gönüllü olan 110 kişi ile ön tarama olarak Tanrı Algısı ve Dini Başa Çıkma testlerini uyguladık. Bu ön tarama, çalışacağımız grubu ve kontrol grubumuzu bulmamızı sağladı. Ardından çalışma ve kontrol grubumuza ön testlerimizi daha önce ön taramada uygulamıştık, ayrıca nitel olarak, çalışma grubumuzu gönüllü olarak oluşturan kadınlar ile gebelik süreci deneyimlerini ve manevi ihtiyaçlarını anlayabilmek üzere ikili görüşmeler yaptık, elde ettiğimiz verileri fenemenolojik analizle yorumlayarak, temalara ayırdık ve ihtiyaç analizlerini yaparak müdahale proğramımızı oluşturduk ve manevi bakım uygulaması yaptık.  O süreçte, kontrol grubumuza herhangi bir müdahalede bulunmadık. Ardından son testlerimizi çalışma ve kontrol grubumuza uyguladık, anlamlı fark elde ettik ve izleme testi olarak da doğum yaptıktan sonra Edinburg Doğum Sonu Depresyon ölçeğini her iki gruba da uygulayarak proğramımızın etkisinin devamlılığına baktık.

indir

Hastanede Manevi Bakım Uygulamaları (Gebelere ve Ebelere Yönelik) kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

Din Kitapları kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.

Eğer Hastanede Manevi Bakım Uygulamaları (Gebelere ve Ebelere Yönelik) kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.

Yorum yapın