Kırsaldan Kente İnen Sosyaliteler ve Din kitabını indir [PDF ve ePUB]

Kırsaldan Kente İnen Sosyaliteler ve Din yayını türkçedir. Kırsaldan Kente İnen Sosyaliteler ve Din kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.

KİTAP AÇIKLAMASI

Sosyoloji literatüründe “gelenek” söylemi, modernleşme kuramı tarafından “modernite”nin zıddı olarak konumlandırılmış ve değişmeden kalmakla, geçmişle özdeşleştirilmiştir. Bu aynı zamanda “din”i de içeren bir geçmiştir. Ancak ilerleyen süreç sosyal gerçekliğe dair farklı deneyim ve yaklaşımları beraberinde getirmiş; gelenek-modernlik, geçmiş-gelecek ilişkisi etkileşim eksenli okumalara tabi tutulmuştur. Gelenekten arınmış bir modernite, geçmişten bağımsız bir şimdi ve gelecek inşasından söz edilemeyeceği vurgulanmıştır. Bu inşa sürecinde din de önemli aktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada gelenek-modernlik, geçmiş-şimdi-gelecek ilişkisinin etkileşimsel karakteri “geleneğin yeniden üretimi süreci” olarak nitelendirilmektedir. Bu çerçevede sosyal gerçekliğin unsurları arasındaki etkileşimsel, değişken ve yeni formlar ortaya çıkaran karakteri ayakları yere basan boyutlarıyla ortaya konulmaktadır. Bu noktada çalışma okuyucuyu ancak sosyal gerçekliğin dar ve engebeli patikalarına girilerek görülebilecek kuytularında bir gezintiye çıkarmaktadır.

indir

Kırsaldan Kente İnen Sosyaliteler ve Din kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

Sosyoloji Kitapları kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.

Eğer Kırsaldan Kente İnen Sosyaliteler ve Din kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.

Yorum yapın