Eğitim Sosyolojisi yayını türkçedir. Eğitim Sosyolojisi kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.
KİTAP AÇIKLAMASI
EÄitim, insan yaÅamının her anında bireyi düÅünsel, davranıÅsal ve duyuÅsal (deÄer) boyutlarıyla Åekillendiren en dinamik süreçlerin baÅında gelmektedir. Bu özelliÄi ile eÄitim olgusu esasında insanın doÄumundan ölümüne dek yaÅam boyu süren geliÅim serüveninin en anlamlı yanını oluÅturmaktadır. DüÅünce, deÄer ve davranıŠgeliÅtirme ve kazanma süreçleri, toplumsal yapı içinde eÄitim kurumunun varlıÄı ve iÅlevleri ile kuÅaklar boyunca aktarılma ve devam etme imkânı bularak sosyo-kültürel yapıyı Åekillendirir. Bu özellikleri nedeniyle eÄitim kurumu, tarihin en eski devirlerinde olduÄu gibi günümüz toplumlarının da sosyal yaÅamında en belirleyici, merkezi öneme sahip bir olgu ve unsur olarak varlıÄını sürdürmektedir.
EÄitimin, özellikle sanayi devrimi sonrasında kitleselleÅerek profesyonel kurumlarda programlı bir biçimde gerçekleÅtirilen boyutu olan âöÄretimâ faaliyetleri, çoÄu zaman eÄitim kavramı ile aynı anlama gelecek Åekilde kullanılır ve öyle anlaÅılır. Ancak eÄitim (terbiye) denildiÄinde insanın hayatı boyunca deneyimlediÄi tüm davranıÅ, tutum, düÅünce ve zihniyet deÄiÅimlerini, öÄretim (talim) denildiÄinde ise bireylerin öÄrenim çaÄları ile sınırlı bir zaman diliminde, özel bir bilgi alanına dahil olan teorik ve uygulamalı konuların, özgün metodik ilkeler ve belirli bir müfredat dahilinde iÅlenen kısmını ifade ettiÄini vurgulamak gerekir.
EÄitim, kiÅinin yaÅadıÄı toplumun deÄerlerini, kurallarını, kültürel kodlarını içselleÅtirmesi ve kiÅisel geliÅimini, ilgi ve ihtiyaçları doÄrultusunda, en yüksek düzeye çıkarması için düzenlenmiÅ, kontrollü bir çevrede gerçekleÅen toplumsal bir süreçtir. Sosyolojiye göre eÄitim, bir toplumsallaÅma veya sonradan topluma katılanlar için bir bütünleÅme, uyum ya da kaynaÅma sürecidir. Sosyolojinin bir alt disiplini olan eÄitim sosyolojisi, eÄitim kurumunun toplumsal ve kültürel içeriÄi ve temelleri üzerine yoÄunlaÅmıŠbir bilimsel uÄraÅ alanı olarak, bilhassa eÄitim, kültür ve toplum, sosyo-kültürel yapı, sosyo-kültürel deÄiÅme, toplum ve kültür tipleri, eÄitime etki eden sosyal faktörler, aile, sosyal sınıflar ve tabakalar, öÄretmen, okul, kitle iletiÅim araçları, politik ve ekonomik sistem, sosyal hareketlilik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde ailede, akran grupları arasında ve okulda rol ve tutumların kazanılması vb. gibi konu baÅlıklarını incelemektedir.
Seçkin bilim insanlarından oluÅan geniÅ bir kadronun yoÄun emekleri sonucunda vücuda gelmiÅ olan bu eserin baÅta eÄitim fakülteleri olmak üzere, ilahiyat fakülteleri ve fen-edebiyat ya da edebiyat fakültelerinin ilgili bölümlerinde lisans öÄrenimi gören öÄrencilere ve eÄitim sosyolojisi alanına ilgi duyan tüm okurlara faydalı olması dileklerimizle.
Prof. Dr. Mehmet Cem ÅAHÄ°N
Prof. Dr. Mustafa GÃÃLÃ
indir
Eğitim Sosyolojisi kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın
Eğitim Kitapları kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.
Eğer Eğitim Sosyolojisi kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.