Kotlin yayını türkçedir.Kotlin kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.
KİTAP AÇIKLAMASI
Kotlin resmi web sayfasında (https//kotlinlangorg/docs/bookshtml) ilk ve tek Türkçe referans kaynak olarak gösterildi!
17 Mayıs 2017 tarihinde Google, Android geliştiricilere deyim yerindeyse parmak ısırtacak bir duyuruda bulundu: “Today we’re making kotlin an officially supported language for Android”. Bu duyuru ile Google, Kotlin programlama dilini Android uygulamaları geliştirmek için resmi dil olarak ilan etti. Bu ilanla birlikte Şubat 2016’dan itibaren sadece iki versiyonu yayınlanan Kotlin’in yıldızı birden parlamaya başladı. Bizde bu çağrıya duyarsız kalmadık ve Türkiye’de ilk Kotlin kitabını hazırladık.
Kotlin için başlangıç ve orta seviyede olan bu kitap özellikle programcılığa yeni başlayanlar veya Android ile uygulama geliştirmeden önce bu dilin temel çalışma prensiplerini öğrenmek isteyenlere hitap etmektedir. Kotlin programlama dilini kavramak çok basittir. Bu da Kotlin’i daha hızlı öğrenmeyi sağlamaktadır. Programcılığa yeni başlayanlar Kotlin ile temel programcılık kavramlarını daha hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Kotlin, Java ile %100 uyumlu çalışan bir dil olduğundan özellikle Android geliştiricilere hitap etmektedir. Kotlin içinden Java, Java içinden Kotlin kodları çağrılabilir. Sözü daha da uzatmadan Kotlin öğrenilmeyi hak eden Java uyumlu, desteği büyük ve geleceği parlak olan bir programlama dilidir.
Kotlin programlama dili ile çalışma nedenlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Herhangi bir Java IDE ile uyumlu olarak proje geliştirilebilmesi.
Java’ya kıyasla kod satır sayısını %40 oranında azaltması.
JVM tabanlı bir dil olması.
Google şirketi tarafından desteklenmesi ve Android uygulamaları geliştirmek için resmi programlama dili olarak kabul edilmesi.
Sunucu ve istemci tabanlı web uygulamaları geliştirmeyi desteklemesi.
JavaScript kodlarına derlenerek HTML sayfalarında kullanılması.
Güvenliğin üst düzeyde olması
Kotlin programlama dilinin basit olması ve öğrenilmesinin kolay olması.
Nesne tabanlı bir dil olması.
Açık kaynak kodlu bir proje olması ve daha birçok nedenden dolayı, Kotlin programlama dili geleceği parlak olan bir projedir.
Kotlin için başlangıç ve orta seviyede olan bu kitap özellikle programcılığa yeni başlayanlar ve Android ile uygulama geliştirmeden önce, bu dilin temel çalışma prensiplerini öğrenmek isteyenlere hitap etmektedir. Ayrıca Kotlin ile web uygulamalarına geçmeden bu dili öğrenmek isteyenler de bu kitabı alabilirler. Yani bu kitap ile Kotlin programlama dilinin kuralları genel olarak verilmektedir.
Programcılığa yeni başlayanlar, temel programcılık mantığını Kotlin ile daha hızlı öğrenebilirler. Kotlin’in basit ve sade olması yeni başlayanların daha hızlı olarak programcılığa adım atmalarını sağlar. Eğer bu alanda yeniyseniz, yapmanız gereken bu kitabı alıp programcılığa güzel bir başlangıç yapmaktır. Kotlin; sade, basit, anlaşılır, güvenli ve tamamen Java ile uyumlu olduğu için öğrenilmeyi hak eden bir programlama dilidir.
Kotlin programlama dilini anlattığımız bu kitabımızda aşağıda verilen konular hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Bölüm 1 Kotlini’i Tanıyalım: Kotlin tarihi, statik ve dinamik dillerin ne olduğu, Kotlin’i niçin öğrenmemiz gerektiği, Kotlin ile neler yapılabileceği, Kotlin yazılım geliştirme ortamları ve daha birçok konu hakkında bilgilerin olduğu bölümdür.
Bölüm 2 Değişkenler ve Temel Bilgiler: Değişken kavramı, Kotlin’de değişken tanımlama, sabitler, veri tipleri, paket ve import kavramları, range kavramı, null kavramı ve daha birçok konu hakkında bilgilerin olduğu bölümdür.
Bölüm 3 Operatörler: Operatör tanımı, aritmetik operatörler, atama operatörleri, karşılaştırma operatörleri, mantıksal operatörler, arttırma ve azaltma operatörleri, in operatörü ve işlem öncelikleri hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 4 Kontrol İfadeleri: Kontrol ifadelerinin ne olduğu, faydaları, if kontrol ifadesi, when kontrol ifadesi ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 5 Döngüler: Döngülerin ne olduğu, faydaları, kullanım yerleri, for döngüsü, while döngüsü, do while döngüsü, break ve continue komutları, döngülere isim vermek ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 6 Koleksiyonlar: String verilerle çalışmak, diziler, dizi oluşturma sınıf ve metotları, koleksiyonlar, koleksiyon oluşturma sınıf ve metotları, list koleksiyonları, map koleksiyonları, set koleksiyonları ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 7 Metotlar: Metotların ne olduğu, metot oluşturma yolları, metot çeşitleri, metotlar ve overloading, çok biçimli metotlar, global ve yerel değişkenler, rekürsif metotlar, top-level metotları ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 8 Nesne Tabanlı Programlama: Nesne tabanlı programlama tanımı, temel kavramlar, niçin nesne tabanlı programlama, class oluşturma, kurucu oluşturma, kalıtım kavramı, abstract kavramı, interface kavramı, override kuralları, data class kavramı, enum yapısı, visibility kavramı, getter ve setter kavramları, jenerikler ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 9 Giriş/Çıkış İşlemleri: Hata ayıklama, try-catch kod bloğu, throws, dosya işlemleri, dosya oluşturma, dosyaya veri yazma, dosyadan veri okuma ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 10 Thread Kavramı: Process kavramı, thread kavramı, process ve thread arasındaki ilişki, main thread kavramı, thread oluşturma, Thread sınıfı, thread işlemleri, Runnable sınıfı, Multithread kavramı ve daha birçok konu hakkında bilgi ve uygulamaların olduğu bölümdür.
Bölüm 11 Uygulamalar: Kitabın uygulama bölümüdür. Kotlin ile basit uygulamalar, sayı tahmin uygulaması, kelime bulma oyunu, Kotlin ve Java ortak uygulaması, Kotlin ile ilk Android uygulaması, Kotlin ile ağdan resim alma uygulaması, Kotlin ve JavaScript kullanımı, Kotlin’de HTML etiketlerine erişmek, HTML dosyasına etiket eklemek ve daha birçok konu hakkında uygulamaların olduğu bölümdür.
Kotlin ve Yenilikler
Kotlin ve Java
Kotlin ve Android
Kotlin ile Neler Yapılabilir?
Kotlin Geliştirme Ortamları
Kotlin’de Null Veriler ile Çalışmak
Package ve Import Kavramları
Değişkenler ve Veri Tipleri
Range Kavramı
Sabitler
Operatörler
Kontrol İfadeleri
Döngüler
String Verilerle Çalışmak
Diziler
Koleksiyonlar
Metotlar
Nesne Tabanlı Programlama
OOP Temel Kavramlar
Class Yapısı ve Özellikleri
Interface(Arayüz) Oluşturmak
Data Class Kavramı
Generic Kavramı
Abstract Sınıflar
Kalıtım Kavramı
Override Kuralları
Thread ve Multi Thread
Giriş/Çıkış İşlemleri
Hata Ayıklama
Bolca Uygulama ve Değerlendirme Soruları
Yukarıda verilen konular hakkında bilgi vereceğimiz bu kitabın, siz değerli okuyuculara faydalı olması dileğiyle…
indir
Kotlin kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın
Bilgisayar Kitapları kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.
Eğer Kotlin kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.