Meymenet Dergisi Sayı:1 Mayıs 2023 kitabını indir [PDF ve ePUB]

Meymenet Dergisi Sayı:1 Mayıs 2023 yayını türkçedir.Meymenet Dergisi Sayı:1 Mayıs 2023 kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.

KİTAP AÇIKLAMASI

MEYMENET İLK SAYISIYLA OKURLARINI SELAMLIYOR!
 
’Soğuk bir kalemi sıcak ve nemli eline alıp da hislerini kuru bir kağıda dökmek insanın gerçekten yaşadığının göstergesidir.’’ der Stefan Zweig’’
“Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasaydım deli olacaktım.’’ der Sait Faik’’ Haritada Bir Nokta’’ adlı öyküsünde.
 Kuşkusuz yazmak, okumak kadar kıymetli ve derinden hissedilen bir ihtiyaç olmuş kendisi de bir yazgıyı oynayan insanoğlunun ömründe. Kimisi için yaşadığının göstergesi, kimisi için delirmemenin yegâne yolu. Yazı ile başlamış tarih. Kendinden bir şeyler kazımak istemiş insanoğlu mağara duvarlarından başlayıp. Tam beş bin yıldır umudunu, umutsuzluğunu, sevincini, hüznünü kederini, yazıyor. Hiyerogliflerden emojilere; kil tabletlerden dijital tabletlere kadar uzanan bu yolculukta rengin, şeklin, desenin bir önemi olmuş mu bilinmez ama amaç tek olmuş:’’Ben duyan, düşünen, bir canlıyım’’ demiş insan. Kendi Halinde Kalemler ‘den müteşekkil’’Meymenet’’ de böyle bir ihtiyaçtan zuhur etti. Kendi halinde yazılar yazan Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve mezunu bir grup genç; yazdıklarıyla bir ömür boyu güzellik biriktiren Sezai Karakoç’un ’’Kötülükleri yok edemeyiz belki ama güzellikleri çoğaltabiliriz .’’ düsturuyla çıktı yola. ’’Meymenet’’ meşveretlerin mahsulü oldu. Arapça bir sözcük olan meymenetin kökü ‘’yum ‘’; iyi özellik, hayırlı nitelik, insanın yüzünü güldüren , baht açıklığı gibi anlamlara gelmektedir. Sonuna getirilen ’’ –siz’’ ya da ’’yok ’’ gibi olumsuzluklar da bu niteliklerin o kişide olmadığını anlatır. Ama nedendir bilinmez bu nitelikleri haiz kişiler için ’’çok meymenetli bir insan ya da yüzünde meymenet var’’ gibi ifadeler kullanılmaz. Anlamı olumlu olduğu hâlde olumsuzunun meşhur olduğu bu bahtsız sözcüğü seçmemizin sebebi tam olarak budur. Yani onu makus talihinden kurtarmak, biçimce de anlamca da olumlu olduğunu göstermek. İlk sayımızın konusu hepimizin yakından tanıdığı, birilerinin ’’koloni’’ diyerek yumuşatmaya çalıştığı, asıl amacının sömürmek olduğu herkesçe bilinen sömürgeciliğin; edebiyat sosyoloji, felsefe ve psikolojideki yansıması olan ’’postkolonyalizm ’’. Yani kültürel sömürgecilik. Sanayi Devrimi ile birlikte hızla makineleşen ve insanı da ruhundan arındırıp bir makine gibi gören, açgözlülük ve hırslarıyla neredeyse tüm devletlere iki büyük dünya savaşı yaşatan, hiçbir zaman medeni olamayan ama dünyaya medeniyet dersi veren Batı‘nın sömürge yarışını; kendisinden olmayan tüm milletlerin kendisine hizmet etmek için yaratıldığını zanneden üstün Avrupa medeniyetinin (!) tam da bu sebeplerden kendi sonunu hazırlayışını ele aldık. Sömürdükleri toplumların sadece bedenini, maddiyatını değil ruhunu, varlığını, benliğini de ele geçirdiğini varsayan ve bunu ’’hümanizma ruhu, aydınlanma ruhu‘’ gibi güzellemelerle süsleyerek tüm dünyanın gözü önünde hayasızca, pervasızca yapanlara diyeceklerimiz vardı. Bunları dile getirirken de asla yeis içinde olmadık. Yukarıda da zikrettiğimiz Doğu’nun Yedinci Oğlu Sezai Karakoç ‘un sesine kulak verdik: ’’Sabırlı olun, bekleyin… Gül de açacak, bülbül de ötecek.’’ demişti bize. İlk sayısıyla gül kokusunu ve bülbül sesini duymaya başlayacağınızı ümit ettiğimiz dergimizin kıymetli editörü Meral YILMAZ’ın “Mürekkep Kaleme Düşerken” yazısıyla başlıyor hikayemiz. 
Kıymetli kalemlerimiz ; Arda Yıldırım, Tuba Nihan Can, Sıla Nur Merpez, Neşe Rüveyda Karaboğa, Ömer Faruk Mercan, Meral Yılmaz, Gül Şeyma Turan, Mustafa Erkoç, Gizem Sönmez, Vildan Kozca, Zekeriya Güler, Yusuf Boz, Gülsena Kuş, Emir Tüzün, Süleyman Enes Güngör, Muhammed Safa Uyanık, Salih Boz, Feyza Zişan Can, Mehlika Tekkanat, Mehmet Akif Eskicioğlu, İclal Köksoy ve  Emin Yapsu eserleri ile dergimizin ilk sayısına omuz verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi arz ediyoruz.
 
Kendi Halinde Kalemler olarak, değerli okuyucumuza iyi okumalar diliyoruz.

indir

Meymenet Dergisi Sayı:1 Mayıs 2023 kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

Dergiler kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.

Eğer Meymenet Dergisi Sayı:1 Mayıs 2023 kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.

Yorum yapın