Takıntıyı Kontrol Altına Alma & Takıntısı Olan Çocuklar İçin Temel Klavuz yayını türkçedir. Takıntıyı Kontrol Altına Alma & Takıntısı Olan Çocuklar İçin Temel Klavuz kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.
KİTAP AÇIKLAMASI
Takıntıyı Kontrol Altına Alma: Takıntılı Çocuklar İçin Temel Kılavuz 10 – 16 yaş arası takıntılı çocuklara bozukluğu kontrol altına alma ve onların okul yaşamda başarılı olmalarına yardımcı olmak için özgün bir kılavuzdur. Bilişsel tedavi metodunu kullanarak öğrencileri yavaşça strese neden olan takıntılı düşüncelerine maruz bırakan bu kitap, onların adım, adım merdiven temelli bir işlem ile korkularını yenmelerini ve endişelerini yıkmalarını amaçlar.
Çocukların takıntılı düşüncelerini değiştirme, belirsizliği hoş görme, olumlu kendinle konuşmayı geliştirme, stres yönetimi, başarılı rahatlama işlemlerini bulma ve korkuları ile yüzleşme konularında yardımcı olma üzerine odaklanan bu kitap çocukların tamamlaması için çalışma sayfaları da içerir. Takıntısı olan diğer çocuklar ile de görüşmüş olan yazar pek çok öneri, bilgi ve fikirleri öğrencilere sunmaktadır, ayni kendileri gibi öğrenci olan kişilerin tecrübeleri. Bu el kılavuzu takıntılı çocukların davranışlarını değiştirme ve endişelerini yenme, gerçekleştirme ve başarma hissi duymalarında kesinlik ile yardımcı olacaktır.
Takıntıyı Kontrol Altına Alma çocuklara bağımsız bir yardım kaynağı sağlayacaktır. Pek çok kişi için, özellikle takıntılı ergenler, berrak ve destekleyici tam da ihtiyaç duydukları bir şeydir.
-Judith Rapoport, MD, “Yıkamayı Durduramayan Çocuk” adlı kitabın yazarı ve Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü, Çocuk Psikiatrisi Bölüm Başkanı.
Bu kitabı çocuğunuza okuttuğunuz için tebrikler! Çocuğunuzun obsesif-kompulsif bozukluk ile boğuştuğuna şahit olmak sizin için kalp kırıcı, can sıkıcı ve endişe yaratıcı olabilir. İlave olarak, çocuğunuzun bu sorun ile başa çıkma konusunda yardımcı olma girişimlerinizin başarısız olması sizde derin bir umutsuzluk hissine neden olabilir. Çocuğunuzun bu endişe bozukluğundan (ve pek çok aile yardım almadan önce bunun ile yıllarca uğraşmaktadır) ızdırap çekmesini izlemek büyük bir sorundur; belki de onun kendini daha güvende ve rahat hissetmesini sağlamak için yapılan ayarlamalar daha büyük bir sorundur. Çocuklarına obsesif-kompulsif bozukluğu uyaracak durumlardan kaçınarak yardımcı olmak isteyen sıcak, sevecen, iyi niyetli ana-babalar kendilerini geri çekilmiş durumda bulmaktadırlar; bu girişimler yine de obsesif-kompulsif bozukluğun daha da güçlenmesi ile sonuçlanmaktadır, onu daha güçlü hale getirirler.
Evet, umut var! Bu kitap sizin umudunuzdur! Deneysel olarak desteklenen tedavi stratejileri üzerine temellendirilmiş bu kitap obsesif-kompulsif bozukluğun kontrol altına alınma işleminde çocuğunuza kılavuzluk etmek için sözel-davranışsal yaklaşımı kullanmaktadır. Çocuğunuz adım adım obsesif-kompulsif bozukluğunu nasıl anlayacağını, tetikleyicilerini tanımlamayı, korkuları ile yüzleşmede kullanacağı bir X sıralamayı (merdiven) geliştirmeyi, rahatlama ve stres yönetimi stratejilerini öğrenecektir ve takıntılı düşünceler ve tekrarlayıcı endişeler ile nasıl savaşacağını keşfedecektir. En önemlisi, çocuğunuz yavaş yavaş korkuları ile yüzleşmeyi ve takıntılı düşünce ve görüntülerden kaynaklanan endişesini azaltmak için kullandığı ritüel/takıntılar ile uğraşmaktan kendini engellemeyi öğrenecektir. O endişe ile nasıl başa çıkacağını, dikkatli olma çalışmaları, belirsizliklere karşı hoş görülü olma ve kendini koruma alanı dışına itmeyi öğrenecektir.
indir
Takıntıyı Kontrol Altına Alma & Takıntısı Olan Çocuklar İçin Temel Klavuz kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın
Psikoloji Kitapları kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.
Eğer Takıntıyı Kontrol Altına Alma & Takıntısı Olan Çocuklar İçin Temel Klavuz kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.