Dergiler

Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed kitabını indir [PDF ve ePUB]

Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed

Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed yayını türkçedir.Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed kitabını ekitapyeri.com dan PDF, Epub veya rar formatında kolayca indirebilirsiniz.

KİTAP AÇIKLAMASI

Keşkül’de Muhammed (s.a.v.) Var, Muhabbet Var…

Dünyanın farklı bölgelerindeki milyonlarca insan yüzyıllar boyunca tek bir insanı model almaya gayret etti.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber’i.
İnsanlık O’nu çok sevdi. Allah’a varan yolun O’ndan geçiyor oluşu bu sevgiyi perçinledi.
Her millet sevgisini türlü şekillerde dile getirdi. Bizim milletimiz ise O’nu; ismine, cismine duyduğu muhabbet ve saygıyla andı daima. Saygısızlık olur düşüncesiyle çocuklarına Peygamber’inin ismini doğrudan vermedi. “Mehemmed” dedi; “Mehmet” dedi. Ordusundaki askere “Mehmetçik” dedi.
Allah’ın sevgilisini anlatmak kolay değildi. Siyerler, mevlidler, hilyeler, mirâciyyeler, şefaat-nâmeler, na‘tlar… Hepsi O’nu en güzel şekilde anlatabilme çabasının eseriydi.
Bu çabanın her zaman desteklenmesi gerektiğine inanan Keşkül Dergisi, 12. sayısının sayfalarını Adı güzel kendi güzel Muhammed’e ayırmış. Ve “Bizim ilmimiz Resûlullah’ın ilmiyle kenetlenmiştir.” diyen Cüneyd-i Bağdâdî’nin zaviyesinden O’nu işlemiş sayfalarında.
Dergide işlenen en dikkat çekici konulardan biri hakîkat-i Muhammediyye. Hakîm Tirmizî, Abdülkerim Cîlî ve İbnü’l Arabî tarafından sıkça zikredilen hakîkat-i Muhammediyye kavramına, içerdiği mânâ ve sûfî şiirdeki yeri açısından geniş yer ayrılmış. M. Erol Kılıç’ın “Hakîkat-i Muhammediyye”, Fritjof Schoun’un “Hz. Muhammed’in Mânevî Mânâsı”, İbnü’l Arabî’nin “Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in Devresinin Bilinmesi”, Bilal Kemikli’nin “Sûfî Şairin Peygamber Tasavvuru-Hakîkat-i Muhammediyye ve Şiir” başlıklı yazıları bu konunun işlendiği yazılardan sadece birkaçı.
Dergide detaylı bir şekilde işlenen bir diğer konu ise Mevlid. Mustafa Tatcı’nın “Hüseyin Vassaf Bey ve Mevlid Şerhi”, Osman Türer’in “Osmanlılarda Mevlid Alayı”, Enes Ergür’ün “Balkanlar’da Okunan Bir Mevlid Bestesi” başlıklı yazıları bizdeki mevlid geleneğinin nasıl oluştuğuna işaret etmesi açısından mutlaka okunması gereken yazılar.
Mustafa Kara’nın “Hz. Peygamber’in Tasavvufî Düşüncedeki Yeri”, Ahmet Yıldırım’ın “İlk Dönem Sûfîlerinin Peygamber ve Sünnet Anlayışları”, Salih Çift’in “Hatm-i Nübüvvet ve Hatm-i Velâyet”, Hür Mahmut Yücer’in “Tarîkat Geleneğinde Salâvat-ı Şerîfe”, Nebi Bozkurt’un “En Sevgilinin Saç ve Sakalından Teller” ve başlıklı yazılarının yanında Prof. Dr. Mustafa Uzun ile İslâmî Türk edebiyatında Hz. Peygamber üzerine yapılmış röportajı ve kısa bir süre önce Keşkül Yayınları tarafından adına bir kitap yayımlanan Kânunî Cüneyt Kosal ile dinî mûsikî üzerine yapılmış röportajı okuyabilirsiniz.
Dergide ayrıca Necdet Tosun, Nuri Özcan, Hayat Nur Artıran, İbrahim Mehmetoğlu, Mehmet Fatih ve Ömer Tuğrul İnançer’in yazılarını bulmak mümkün.

indir

Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed kitabını Pdf, Epub veya rar formatlarında indirebilirsiniz.
İndirme linkini görmek için lütfen sosyal medya paylaşımı yapın yada 80 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

Dergiler kategorisindeki diğer yayınları görmek için buraya tıklayınız.

Eğer Keşkül Sayı: 12 / Kendi Güzel Muhammed kitabını PDF, ePUB veya rar formatında indiremediyseniz lütfen konuya yorum bırakınız.

Bunlarada göz atabilirsiniz

Yorum yok

Cevap bırak